Termék részletek


Natura csíramagok csíráztatáshoz többféle 200g

Natura csíramagok csíráztatáshoz többféle 200g

Termék ára
390 Ft
Termék kosárba helyezése
Tulajdonságok kiválasztása
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről

Retemag csíráztatáshoz

A retek csíra felhasználható: öntetekben, zöldséglevekben, mexikói ételekben, salátákban, szendvicsekben, levesekben. Enyhén csípős ízű.

A legszélesebb spektrummal rendelkezik minden eddig ismert tápanyag-koncentrátumba. A fogyókúrázók egyik őrangyala, de hólyag- és veseelégtelenség, idegrendszeri problémák, hajhullás és asztma, légzőszervi problémák, csont- és fogproblémák esetén is érdemes beépíteni az étrendbe.

  • Csírahossz: kb. 3-4 mm
  • Áztatási idő körülbelül 8 óra
  • Öblítés naponta kétszer
  • Csíráztatási idő: 3-4 nap

 

Lucernamag csíráztatáshoz

A lucerna A, B, C, D, E, G, K vitamint és vasat tartalmaz. Ideálisan felhasználható a reformkonyhában salátákhoz, szendvicsekhez és köretekhez.

  • Áztatási idő: 4-6 óra
  • Öblítés naponta kétszer
  • Csíráztatási idő 5-6 nap
  • Csírahossz 3 mm

 

Vöröshere csíráztatásra

A vöröshere a lucerna után a második legértékesebb pillangós virágú szálas takarmánynövényünk.

A vöröshere csírában nagy mennyiségben található mindenféle nyomelem és ásványi anyag. A, B, C, D, E, G, K vitamint, valamint foszfort, magnéziumot, vasat tartalmaz.

Vöröscsíra hatásai

  • tartalmazza az összes nyomelemet, ami a mirigyek működéséhez és normális funkciójához elengedhetetlen
  • jótékony hatású epe-, máj- és cukorbetegeknek
  • izületi és reumás bántalmak csillapítására is ajánlható
  • erősít, táplál, tisztítja a vért
  • nyugtatja az idegrendszert és a gyomrot
  • görcsoldó, nyálkaoldó
  • gyulladáscsökkentő
  • magas ásványi anyag tartalma miatt termékenységfokozó
  • energetizál
  • kalcium és L borostyánkősav tartalma majdnem eléri a lucernáét

 

  • Áztatási idő: 4 - 6 óra
  • Öblítés naponta kétszer
  • Csíráztatási idő: 3 nap
  • Csírahossz: kb. 2 - 3 mm

Brokkolimag csíráztatásra

A zöldségfélék közül legnagyobb mennyiségben tartalmaz vitaminokat, enzimeket, ásványi anyagokat és rengeteg hasznos vegyületet szervezetünk számára. Zsenge hagymaízű csíranövény. Kiváló gyulladáscsökkentő, antiszeptikus és nyálkaoldó hatása van. Vértisztító. Enyhíti a gyomor- és bélpanaszokat.

Görögszéna mag csíráztatásra

Kedvezően hat:

  • a szoptató kismamák tejelválasztására.
  • természetes szteroidjai kedvezően befolyásolják a menstruációs ciklust.
  • jó hatású a menzesz előtt jelentkező tünetek (PMS) enyhítésére,
  • csökkenti a változókori (menopausa) panaszokat,
  • mérsékli a depresszió tüneteit.
  • hatásos a vérszegénység, az ásványianyag hiány kiegészítő gyógyítására.
  • az ásványi anyagok és egyéb összetevői jelentős szerepet játszanak a csontritkulás (osteoporosis) kialakulásának megelőzésében.
  • fito-ösztrogénjei fokozzák a nemi hormonok termelését. A kínai népgyógyászat régóta alkalmazza impotencia és más szexuális problémák gyógyítására.
  • étvágyjavító, emésztést elősegítő, roboráló és gyulladáscsökkentő hatása, magas tápértéke és vitamin tartalma (A, B1, B2, B3 /niacin/, B6, B12, D, E) alkalmassá teszi a betegség következtében legyengült szervezet erősítésére. Keserűanyagai a nyálelválasztást fokozzák.
  • anti-diabetikus és koleszterinszint csökkentő hatását klinikai vizsgálatok igazolják.

Csíráztatás előtt áztassuk a magokat 12 órára szoba hőmérsékletű (21C°) vízbe, majd töltsük fel a csíráztató tálakat szintén szobahőmérsékletű vízzel. Ebbe kerülnek a magok. Ha le tudjuk fedni a tálunkat, akkor az "üvegházban" jobban növekedésnek indulnak. Naponta kétszer cseréljük a vízet (átöblítjük folyó csap alatt).

Világos helyre téve a magok C-vitaminban gazdagok lesznek, sötétebb helyen inkább B-vitaminban tartalmaz.

2-4 nap után a csírák fogyaszthatóak lesznek (kb. 6 miliméternél hosszabbra ne "nagyítsuk", mert megkeseredik. Mind a magját, mind a csíráját fogyaszthatjuk.

Kiválóan használható szendvicsekre, joghurtba szórva, vagy salátába keverve. Felhasználható még fűszernövényként (az indiai vegetáriánus táplálkozás egyik alap növénye).

Ha főzni szeretnénk, az ne tartson tovább 3 percnél.

Hűtőszekrényben 2-3 napig eltárolhatóak a csírák. Folyamatos fogyasztáskor 2-3 naponta kezdjünk az új magok csíráztatásába.

Figyelmeztetés: terhes anyák - méhösszehúzó hatása miatt - ne fogyasszák!

 

Vöröskáposzta mag csíráztatásra

  • U-vitamint tartalmaz
  • táplálja a bőrt
  • tisztítja a vért
  • javítja a látást
  • jót tesz a csontoknak, fogaknak, nyirokmirigyeknek
  • javítja a keringést, sejtlélegzést
  • kalcium tartalma megeggyezik a tej kalcium tartalmával
  • gyulladáscsökkentő
  • rendbe teszi az emésztést, rendszeressé teszi a székletet
  • glükozilántok nevű vegyületcsoportja megakadályozza a rák kialakulását

Vélemények a termékről
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Webáruház készítés