Új jelszó kérése
Termék részletek


Natura hántolt hajdina 500g

Natura hántolt hajdina 500g
  • Natura hántolt hajdina 500g

Termék ára
450 Ft
Termék kosárba helyezése
Megosztom
Funkciók
Rövid leírás a termékről
A hajdina egy gyógynövényként alkalmazott, gabonaként kezelt keserűfűféle. A középkor óta ismert és Európa szinte összes konyhájában gyakorta főzött növény a 21. század népbetegségének, a lisztérzékenységnek köszönhetően újra divatba jött.
A rebarbarával és sóskával rokoni kapcsolatban álló hajdina nem véletlenül futott be ilyen szép karriert, s vált igen fontos alapanyaggá.

A hajdina zsírmentes, glutént nem tartalmaz, ellenben sok benne a B1-, B2-, C-, és E-vitamin, gazdag fehérjeforrás, emellett cinket, rezet, mangán, magnéziumot és kalciumot is tartalmaz. Jótékonyan hat a koleszterin-szintre és a vérnyomásra, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztést is támogatja.
A hajdina főzése egyszerű. Az alaposan megmosott háromszög formájú magokat kétszeres vízben, fedő alatt pároljuk, amíg meg nem puhulnak. A hajdina jól fűszerezhető, érdemes a főzővizet enyhén sózni és ízlés szerint fűszerezni. Kifejezetten jól megy a bazsalikom és a majoránna íze a hajdinához. Ha édességet készítünk belőle, akkor érdemes mézzel ízesíteni.

HAJDINÁS CSIRKESALÁTA
Hozzávalók:
1 csirkemell
1 kis konzerv zöldborsó
4 db mogyoróhagyma
1 evőkanál pirított mogyoróolaj
2-3 teáskanál balzsamecet
1 kis bögre hajdina

Elkészítés: A hajdinát megmosom, majd kétszeres mennyiségű alaplében, fedő alatt felteszem főni. Amikor felforrt az alaplé, akkor takarékra veszem a lángot, s fél óra alatt puhára párolom a hajdinát. A csirkemellet sózom, borsozom. Az apróra vágott mogyoróhagymát kis olíva olajon megdinsztelem, majd az olajban kisütöm a csirkemelleket. A borsót lecsöpögtetem. A kész hajdinát egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a dinsztelt hagymát, a borsót, kis mogyoróolajjal és egy kevés balzsamecettel meglocsolom, végül a hozzáadom a felkockázott csirkehúst. Alaposan átforgatom és tálalom.

HAJDINAPALACSINTA
Hozzávalók:
1,2 dkg élesztő
2,2 dl tej
2 teáskanál porcukor
10 dkg hajdinaliszt
1 evőkanál olaj
1 tojás
csipet só

Elkészítés: Az élesztőt a porcukorral összedolgozom, majd hozzáadom a liszthez, a többi alapanyaggal együtt. A tésztát alaposan kidolgozom, kicsit hagyom pihenni, ha nagyon besűrűsödne, akkor még egy kis vizet vagy tejet adok hozzá, majd forró, zsiradékkal kikent palacsintasütőben kisütöm.

Gyümölccsel vagy lekvárral rétegezem, esetleg mézzel vagy olvasztott csokoládéval kínálom.

Vélemények a termékről
Nincs vélemény a termékről
Webáruház készítés